TSK ve Suriye Milli Ordusu’nun Fırat’ın doğusunda gerçekleştirdiği Barış Pınarı operasyonu sonrası diğer ülkelerde Türk vatandaşlara karşı PKK terör örgütü yanlılarının saldırıları gerçekleşiyor. Konu ile ilgili olarak ise yaşanan son olayda ise Nürnberg’deki Türk marketine PKK terör örgütü yanlısı olduğu iddia edilen 1500 kişi tarafından saldırıda bulunuldu. Alman polisinin saldırganlara müdahale etmesine rağmen saldırganlar market sahibi olan Mustafa Ş.'nin oğlu Ömer Ş.’yi sopa ile başını yararak yaraladı.

Türk Vatandaşa Sopalı Saldırı

Gündeme bomba gibi oturan olay dün saat 16:30 civarında Nürnberg'in güneyinde bulunan Türk marketinin önünde gerçekleşti. PKK yanlısı 1500 kişinin protesto ettiği, TSK ve Suriye Milli Ordusu tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Operasyonu sırasında, protestocular bir Türk marketinin önünden geçerken saldırıda bulundu. Sopa ile yapılan saldırıda market sahibi olan Mustafa Ş.’nin 28 yaşındaki oğlu Ömer Ş.’yi başından aldığı darbe ile yaralandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Alman polisinin saldırganlara müdahale ettiği görülürken, olay yerine takviye polis ekipleri de geldi.

Başkonsolosda Geldi

Yaralıların olduğu sopalı saldırıda Türkiye Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz de aldığı haber doğrultusunda olay yerine gelen ilk isimlerden biri oldu. Olayın araştırılması ile birlikte Market sahibinin oğlu Ömer Ş’nin ise daha önce de 2016’da benzer bir saldırıya uğradığı öğrenilirken Terör örgütü PKK yanlılarının aynı gün içerisinde tekrar Türk kuaförüne saldırı teşebbüsünde bulunduğu öğrenildi.