PKK’lı teröristler, Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde Askerlik Şubesi’ne bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Yapılan saldırı sonucunda Bir sivil hayatını kaybetti, 18 ki ise yaralandı.


Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde PKK’lı teröristler, Askerlik Şubesi’ne bomba yüklü araçla saldırdı. Şube önündeki bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyen teröristler, bombalı aracı bina önünde patlattı. Patlamada bir sivil hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı.

Kızıltepe-Mardin Karayolu üzerindeki Askerlik Şubesi'ne, dün saat 23.40 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 
Teröristler, askerlik şubesi önünde bulunan bariyerler nedeniyle bahçeye giremeyince, bombalı aracı bina önünde infilak ettirdi.

İlçe genelinde duyulan patlamada, yakındaki bir inşaatta bekçilik yapan Suriyeli bir mülteci hayatını kaybetti. 

Patlamanın şiddetiyle askerlik şubesinin bahçe duvarıyla çevredeki ev, işyerleri ve park halindeki onlarca araç hasar gördü. 

Saldırının ardından bölgeye sağlık ekipleri ve takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, saldırı sonrası bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.



TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin Kızıltepe Askerlik Şubesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda 2 askerin yaralandığını,1 vatandaşın öldüğünü ve 16 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Kızıltepe Askerlik Şubesine 1 Nisan 2016 tarihinde saat 23.45 sıralarında, bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiştir. Olay Yerine 02 nisan 2016 tarihinde saat 00.05’te polis, ambulans ve itfaiye intikal etmiştir. Kızıltepe As.Sb.ne (4'üncü Hd.A.K.lığı Orgeneral Kaya Yazgan Kışlasının yanında) yönelik bombalı araçla olduğu değerlendirilen saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir sivil güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmış; ancak bölgede bulunan bir sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 16 vatandaşımız ise yaralanmıştır."
Editör: TE Bilisim