Geçtiğimiz haftalarda binlerce kişi benzine gelecek zam öncesinde depolarını doldurmuş olup zamma yakalananlar ise artan benzin ve motorin fiyatlarından şikayetçi olmuştu. Bugün itibari ile dünya genelini etkileyen bir gelişme ile petrol fiyatlarında düşüş görüldü. Buna göre özellikle petrol fiyatlarını etkileyen bu unsur ise Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısı. Toplantıda ek üretim kesintisi kararında uzlaşılamamasından sonra petrol fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. Yaşanan bu gelişme sonrasında ise tüm dünyada petrol fiyatlarında bir azalış bekleniyor.

8 Dolar Düşüş Yaşandı

İlgili toplantı sonrasında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerinin anlaşmaya varamaması sonrasında Suudi Arabistan tarafından nisan ayı kontratlarında ilk aşamada 8 dolarlık düşüş gerçekleştirdi. Özellikle Suudi Arabistan'ın tarafından gerçekleştirilen bu indirim sonrasında iseBrent türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 25 azalarak en son 2016'dan bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemiş oldu.

Tüm Dünyada Düşüş Bekleniyor

Viyana’da gerçekleştirilen toplantı sonrası da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerinin anlaşma sağlayamaması ve Suudi Arabistan’ın fiyatları düşürmesi sonrasında Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki bu çekişmenin petrol piyasasına nasıl etki edeceği tartışılıyor. Özellikle piyasa uzmanları petroldeki büyük düşüşün iç piyasadaki akaryakıt tarafına da ciddi indirim olarak yansımasını bekliyor.

Türkiye’de de Benzine ve Motorine İndirim Var

Petrol fiyatlarındaki bu düşüş sonrasında Yeni Şafak gazetesinin haberine göre 10 Mart Salı'yı 11 Mart Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem motorin hem de benzin tarafında ortalama 40 kuruşluk indirim bekleniyor.

Editör: TE Bilisim