Ekranların ve sahnelerin sevilen sesi güzel şarkıcı Petek Dinçöz,oynadığı reklamlarda insanları mağdur etti mi?

 

Makrom İnşaat şirketi, İstanbul Esenyurt ile Tuzla'da 8 dev proje adı altında lüks daireler yapacağı iddiası ile ünlü sanatçı Petek Dinçöz ile anlaştı. Reklam filmleri ile birlikte de dairelerin satışı başladı.

 

Ancak firmanın sadece maket üzerinden sattığı dairelerin ardından inşaata bile başlamadığı ortaya çıktı. Mağdurların suç duyurusunun ardından da Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında firmanın bazı daireleri iki kişiye birden sattığı da ortaya çıktı. Öyle ki bazı projelerde belediyeye arsa için müracaatta dahi bulunulmadığı belirlendi. 

Tuzla iken Şarköy oldu

Mağdurlardan Baki Torunoğlu, bedelini peşin ödedikleri evin inşaatının dahi hiç başlamadığını söyleyerek şunları anlattı:”Ümraniye'de bin TL kiraya oturuyorum. Eşimle ev arayışına girdik. Üç yıl önce neredeyse yarı fiyatına ev satışı yapan bu şirketi bulduk. İki artı bir evin normal fiyatı 104 bin TL olmasına rağmen bize 52 bin TL'ye verileceği söylendi. Esenyurt'taki ofislerine gittik. Maketler vardı ve maketler üzerinden projeyi inceledik. Paramız da o miktardaydı ve peşin olarak ödedik. Karşılığında sadece bir makbuz verildi. Bir de sözleşme yapıldı. Ama noter sözleşmesi olmadığı için hiçbir geçerliliği yoktu. Bunu da sonradan öğrendik. İnşaat Tuzla'da yapılacaktı. Ama sonradan aldıkları arsanın sahibiyle bir anlaşmazlıkları olduğu ortaya çıktı. Bundan sonra süreç bambaşka bir yere yöneldi. İnşaat başlamadı. Daha sonra Tuzla'daki arsanın yerine başka bir arsa alacaklarını söylediler. Bir süre de öyle oyaladılar. Biz de bu süreçte ne paramızı alabildik ne de ev alabildik. Daha sonra Tekirdağ Şarköy'de bir arsa aldıklarını söylediler. Bize arsa vereceklerini söylediler. Bir dönümlük imarsız bir tarlaydı. Değeri de son derece düşüktü kabul etmedik. “

 

Peşin ödeyip aldım

Mağdurlardan öğretmen olan Varol Varlık da, kendisine Esenyurt'ta bir örnek daire gösterildiğini ancak Tuzla'da hiç inşaat yapılmadığını kaydederek, “Ben bir arkadaş aracılığıyla gittim ve örnek bir daire inceledim. Tuzla'da inşaat yoktu ama Esenyurt'ta örnek bir daire yapmışlardı. Makete de baktım. İki artı bir daire aldım ve parasını peşin ödedim. Detaylı da araştırdım. Bu konuda güven de verdiler. Ancak Tuzla'daki inşaat başlamadı ve mağdur olduk.” diye konuştu.

 

Satış ofisleri dahi yıkıldı

Ev sahibi olmak için hayal kurarken dolandırılan bir diğer mağdur Cemile Doğan da, şirketin Tuzla'daki satış ofisinin dahi ruhsatsız olduğu için yıkıldığını söyledi:”Ben muhasebeciyim ve bin TL kirada oturuyorum. Bu projeden 68 bin TL'ye ev aldım. İnşaat Tuzla Aydınlı'da başlayacaktı ama hiç başlamadı. Şirketin Tuzla'daki satış ofisi dahi ruhsatsız olduğu için yıkıldı.” 

 

Mali Şube ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatının ardından nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 25 kişi için gözaltı kararı çıkardı. Şu ana kadar başta şirket sahibi Lütfü Bakırcı (üstte) olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı.

 

 

Kaynak : Vatan

Editör: TE Bilisim