Türkiye bilindiği üzere sınır güvenliğini sağlamak adına geçtiğimiz günlerde Özgür Suriye Ordusu OSÖ birlikleri ile Afrin'e sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi. Buna göre günlerde Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı askeri personeller ve Özgür Suriye Ordusu Afrin'i alabilmek için operasyonlarına devam ediyor.

Özgür Suriye Ordusu tarafından yapılan açıklama da Afrin operasyonuna 20 bin - 25 bin civarı kişi ile katıldıklarını ifade etmişlerdi. Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın PKK, YPG, PYD'ye destek vermemesi üzerine çekilecekleri düşünülürken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldığı televizyon programından flaş iddialarda bulundu.

PKK / YPG / PYD ESAD'a Teslim Olacak!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamaları ile gündem başlıkları arasınagirmeye başladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından yapılan açıklama ile Afrin'de bulunan PKK, YPG ve PYD'nin ESAD rejimi ile görüştükleri ve şartlar uygun olursa ESAD'a tüm teçhizatları ile teslim olacaklarını iddia etti.

Askeri kaynaklardan gelen bilgilere göre PKK, YPG ve PYD'nin ESAD'a teslim olmak gibi bir amaçlarını doğrular nitelikte buna göre eğer yeni ortaya çıkan iddia gerçek ise önümüzdeki günlerde konu hakkında yeni açıklamalar yapılacaktır ve bizlerde sizlere tüm detaylar hakkında bilgiler vereceğiz.