Ankara yolundan Bursa yönüne gelen Suphi Yılmaz yönetimindeki 33 DN 137 plakalı karpuz yüklü kamyon,kapalı kasa kamyona arkadan çarparak kontrolden çıkan karpuz yüklü kamyon karşı şeride geçtikten sonra bir otomobile çarptı ve daha sonra tarlaya uçtu.

Suphi Yılmaz yönetimindeki 33 DN 137 plakalı karpuz yüklü kamyon, Ankara yolundan Bursa yönüne gelirken gelirken, Kestel İlçesi Barakfakih Mahallesi yakınlarında Murat Yazıcı yönetimindeki 16 PD 819 plakalı 'Panelvan' olarak bilinen kapalı kasa kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyon karşı şeride geçerek İsmail Akça yönetimindeki 60 TN 398 plakalı otomobile çarptıktan sonra tarlaya uçtu. Kazada, kapalı kasa kamyonetin sürücüsü Murat Yazıcı ve yanındaki Münevver Yazıcı, otomobilin sürücüsü İsmail Akça ile aracın içerisinde bulunan Ecem Orakçı, Emirhan Akça, Sıdıka Akça hafif, kamyon şoförü Suphi Yılmaz ise, ağır yaralandı. Kaza ihbarı üzerine UMKE, 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kaza yerine sevk edilen ambulanslarla Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Muradiye ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Karpuz yüklü kamyon şoförü Suphi Yılmaz, ambulanstaki sağlık görevlilerine, "Yeğenim de kamyondaydı" dedi. Bunun üzerine, ekipler kaza bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Hurdaya dönen kamyonda çalışma yapan itfaiye ekipleri kayıp çocuğu bulamayınca kaza yerine vinç çağrıldı. Vinç yardımıyla kamyonun kaldırılması üzerine içerisinde arama yapan ekipler, çocuğu bulamayınca yol kenarında ve tarladaki kanala dökülen karpuzların içerisinde aramaya başladı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen yaklaşık 2 saat süren arama sonucunda kamyon şoförü Yılmaz'ın sözünü ettiği çocuğa ulaşamadı. Daha sonra polis ekiplerinin yaptığı araştırmada Suphi Yılmaz'ın bahsettiği yeğeninin evinde olduğu anlaşıldı.

DHA

Editör: TE Bilisim