Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Orman Genel Müdürlüğüne farklı pozisyonlarda kamu personeli alımına ilişkin “kanaat notu dediğimiz genel kültür notunun herkese aynı verilmesi talimatını verdim. Böylelikle herkes KPSS puanı ve uygulama sınavı sonucunun aritmetiğine göre değerlendirilecek”şeklinde bir açıklama yaparak mülakatta herkese aynı notun verileceğini açıkladı.

Alımlar Şeffaf Olacak

Bakan Pakdemirli Orman muhafaza memuru olarak 2 bin 700 aday alınacak olup ilgili pozisyona 5 bin 123 başvuru olduğunu ifade etti. Ayrıca Orman mühendisleri 1.150 orman mühendisi için de 3 bin 44 başvurunun kendilerine yapıldığını açıkladı.

Pakdemirli yapılan alımlarda şeffaf bir mülakat ve sınav süreci olacağını ifade ederek “Daha önceden söylediğim gibi burada kanaat notu dediğimiz genel kültür notunun herkese aynı verilmesi talimatını verdim. Böylelikle herkes KPSS puanı ve uygulama sınavı sonucunun aritmetiğine göre değerlendirilecek. Komisyonlarımız adil ve şeffaf bir şekilde çalışıyor, kameraların gözetimi altında. Meslek odaları gözlemcileri eşliğinde çalışmalar devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza Memuru Alımı Yapılmıştı

Geçtiğimiz ay Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilgili iller için sözleşmeli personel pozisyonunda 1150 (bin yüz elli) adet mühendis (orman mühendisi) ve 2700 (iki bin yedi yüz) adet Orman Muhafaza Memuru alımı yapılacağı açıklanmış ve adaylar başvurularını gerçekleştirmişti. İlgili alımda Sözlü ve uygulamalı sınav yeri ve zamanı 27.10.2019 tarihine kadar www.ogm.gov.tr internet adresinde ayrıca ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim