Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını etkisini sürdürürken Türkiye de bu virüsten etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Özellikle salgın sürecine yönelik alınan önlemler ile salgının etkisi kırılmak istenirken bu önlemlerden biri de uygulamaya girecek. Buna göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde ele alınan İstanbul’da mesai saatleri sebebi ile toplu taşımanın yoğun olması ve salgın riskinin artmasına yönelik soruna ilişkin olarak mesai saatlerinin değiştirilmesi kararı oldu. Günlük vaka sayısının bin 500’ün üzerinde çıkması sebebi ile farklı tedbirler alınmaya devam ediyor. Habertürk’ün haberine göre İstanbul Valiliği tarafından mesai saatlerinin düzenlenmesine ilişkin çalışmalara başlandı.

Sadece İstanbul’da Mesai Saatlerine Düzenleme

Türkiye’de korona virüs günlük vaka sayısının artması sebebi ile iller bazında tedbirler alınıyor. Özellikle İstanbul’da toplu taşıma kullanımındaki yoğunluk salgının artmasını kuvvetlendireceği için yetkilileri harekete geçirdi. Bunlardan biri de İstanbul özelinde mesai saatlerine getirilecek düzenleme ile hem özel sektör hem de kamu sektöründe işe gidiş ve geliş saatlerinin yoğunluğa göre ayarlanması olacak. İlgili habere göre İstanbul Valiliği tarafından başlatılan çalışma ile çalışma saatleri farklı dilimlere bölünecek. İstanbul’daki uygulama ise Ankara’dakinden farklı olmak üzere sadece kamuyu değil aynı zamanda özel sektör kurumlarını da kapsayacak. Valilik, sanayi ve ticaret odasıyla, esnaf odalarıyla toplantılar yapıyor. Bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle de perşembe günü bir toplantı yapıldı.

Ankara’da da Benzer Uygulamaya Geçilmişti

Özellikle virüs salgının şiddetli seyrettiği Ankara’da da benzer bir uygulamaya geçtiğimiz günlerde geçilmişti. Ankara Valiliği tarafından alınan karar ile “Koronavirüs salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla valiliğimize bağlı kurumların çalışma saatlerinde bazı değişikliklere gidildi. Değişikliklerle Kontrollü Sosyal Hayat çerçevesinde yoğunluğun ve salgının bulaş hızının azaltılması hedeflendi. Alınan kararla ilgili kurumların mesai saatleri; 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00, 10.00-19.00 şeklinde dört farklı şekilde uygulanacaktır.

Bu kapsamda Valiliğimize bağlı kurumların çalışma saatlerinde bazı değişikliklere gidildi. Değişiklikle kontrollü sosyal hayat çerçevesinde insan yoğunluğunun azaltılması ve böylece salgının bulaş hızının kontrol altına alınması hedeflendi” açıklaması ile yeni mesai saatleri duyurulmuştu.

Editör: TE Bilisim