Ülkemizde kamuda çalışan işçilerin yanı sıra özel sektör işçilerine de bu yıl içerisinde zam yapılması bekleniyor. Bu noktada özel sektörde çalışan 130 binden fazla işçiye yapılacak olan zam oranları belli olmaya başladı. Buna göre metal sektöründe faaliyet gösteren 186 iş yerinde çalışanların, 2020 yılındaki zam oranları belli oluyor. Sendika, yüzde 26 talep etmişti. Aralarında Arçelik, Bosch, Ford Otosan gibi şirketlerin de olduğu 186 farklı kurumda zam oranları belli olmaya başladı.

Toplantılar 7 Ekim’de Başlamıştı

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası7 Ekim'de başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında bugün son defa bir araya gelmesi bekleniyor. Heyetler arasında yapılan önceki görüşmede maaş zamları konusunda herhangi bir mutabakat sağlanmadı. Sadece sözleşmenin kapsamı belirlendi. Yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Sektörümüzün içinden geçtiği sıra dışı şartların dikkate alınacağına, başta ülkemiz olmak üzere bütün paydaşlar için olumlu sonuç doğuracak şekilde ortak akılla hareket edileceğine inanıyoruz”

Zam Oranı Ne Oldu ?

Sendika tarafından bu yıl için istenen zam oranları ise şu şekilde ilk altı ayda yüzde 26,28, ikinci altı ayda enflasyon +yüzde 1 zam istemişti. Sendika Başkanı Pevrul Kavlak “Bilimsel ve gerçekçi temellere dayanarak hazırladığımız taleplerimiz, inanıyoruz ki anlayışla karşılanacaktır” ifadesi ile yapılacak olan zam oranları hakkında açıklamada bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim