Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak görevlerine devam etmekte olan Özel Kuvvetler Komutanlığı bundan sonraki bordo bereli subay ile astsubay ihtiyaçlarını geçtiğimiz sene kurulan ve 5 bin civarı öğrenci alımı yapılan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinden karşılamaktadır.

Bu sene Milli Savunma Üniversitesinin öğrenci alımı ilanının yayımlanması beklenirken geçtiğimiz hafta duyuru geldi ve şu anda adaylar müracaatlarını gerçekleştirebilmektedir. Buna göre Milli Savunma Üniversitesi Özel Kuvvetler Komutanlığı 2018 yılı için 300 bordo bereli subay alımı yapıyor. Adaylar yetiştirilmek üzere alınacaktır. Peki nasıl başvuru yapılır, müracaat tarihleri ile diğer detaylar nedir?

300 BORDO BERELİ SUBAY ALIMI

Milli Savunma Üniversitesi Özel Kuvvetler Komutanlığı 300 bordo bereli subay aday öğrencisi alınacaktır. Alınacak olan adaylar eğitimlerine başlayacak ve normal bir lisans bölümü okur gibi eğitimlerine başlayacaktır. Eğitimlerin sonunda başarılı bulunan adaylar direkt olarak Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde bordo bereli subay olarak görev yapacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Üniversitesinde eğitilmek üzere en az lise mezunu 300 bordo bereli subay öğrencisi alımı yapılacaktır. Peki kimler başvurabilir, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Harp Okulları İçin 1998 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir. Bu şartlara uyumlu olan adaylar 15 Şubat 2018 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirebilecektir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ