Özel Hastanelere Soruşturma Açıldı!

Günümüzde yaşanılan Covid-19 salgın hastalık nedeni ile hem devlet hem de özel hastanelerin ücretsiz bir şekilde vatandaşlara yardım etmesi talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Ancak bazı özel hastaneler gelen vatandaşların hizmetini para karşılığı yaptığı ortaya çıktı. Pandemi nedeni ile ameliyat olacak hastaların da ameliyathane kullanım ücreti yaklaşık 4 kat birden artırıldı.

KARTELLEŞME SORUŞTURMASI BAŞLATILDI!

Samsun da yaşanılan bu sıkıntı sonucu ameliyat olacak vatandaşlar durumu şikayet etti. Pandemi nedeni ile çoğu ameliyatlar ertelenmişti. Fakat aciliyeti olan ameliyatlar yapılmaya devam ediyordu. Samsun da bulunan özel hastanelerin bazıları %382 oranında ameliyathane kullanım ücretini arttırdı. Bu durumda ameliyat olamayan kişiler de mağdur oldu. Bu kurumlar hakkında “kartelleşme soruşturması” başlatıldı. Samsun Tabipler Odası Başkanı Sayın Funda Neslihan Furtun hanım efendi durumu bizzat takip ettiğini duyurdu. Olayı duyan Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan araştırmalara göre Samsun da vatandaşları mağdur eden özel kurumların cezalandırılması kararı verildi. Bu durumun ardından Türkiye geneli özel hastanelerde de eş zamanlı soruşturmalar başlatıldı. Ameliyat olacak vatandaşlardan ekstra ücret isteyen özel kurumları büyük cezalar bekliyor.

Özel hastanelerden sorumlu olan yöneticiler ile görüşülerek konu aydınlatılmaya çalışılıyor. Ancak artan fahiş ameliyathane kullanım ücreti için ameliyatlarını yapamayan hekimlerin başvuruları yetkili kişiler tarafından incelenmeye devam ediyor. Türkiye genelinde ameliyathane kullanım ücretini fahiş bir şekilde artıran özel hastaneler birer birer ortaya çıkıyor. 

Kartelleşme nedir? Sermaye piyasasında üretim ve ticaret kuruluşlar tarafından aralarında başka kurulluşa karşu tutunabilme veya kazanmak için birliğin kurulmasıdır. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim