Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İçişleri Bakanlığında görüşülen konular arasında Özel Güvenlik Sistemindeki kanun maddelerinin değişmesi tartışılmaktadır. Bilindiği gibi kimileri özel güvenlik görevlilerinin haklarının çok az olduğunu belirtirken kimileri yeterli seviyede buluyor. Peki görüşmeler nasıl devam ediyor? Kanun maddesi değişecek mi? Güvenlik Görevlilerine hangi imkanlar sunulacak?

Şuanda Güvenlik Görevlilerinin çalıştığı bölümler sınırlıdır. Örneğin bir güvenlik görevlisi okul, park, iş yeri, site vb. gibi alanlarda çalışabilir. Buralarda çalışan güvenlik görevlileri asgari ücret alırken Güvenlik Görevlilerinin çalıştığı alanların artırılması ve aldıkları maaşında yükseltilmesi isteniyor.

Özel Güvenlik Görevlilerinin çalıştıkları alanlar artırılması ve bu bölgelerde 3 katı yüksek maaş alması da düşünülen konular arasında yer almaktadır. Tabi bunun için son sözü valiler söyleyecek.

Bazı noktalarda Güvenlik Görevlilerinin köpek kullanması yasal duruma gelecek ve park alanlarında çalışan güvenlik görevlilerine hak verilerek içeriye girecek araç sahiplerinin ehliyetini kontrol etme yetkisine sahip olacak. Üstelik trafiği kontrol etme yetkisi dahi verilmeyi düşünülen konular arasında yer alıyor. Güvenlik Görevlilerinin silah kullanma konusunda da çalışmalar sürüyor. Bilindiği gibi bankalarda ve bazı önemli noktalarda çalışan güvenlik görevlilerine silah kullanma yetkisi veriliyor.
Söz konusu görüşmelerde alanların daha da artırılması ve güvenlik görevlilerinin silah kullanma yetkisi alabilme durumu da mevcut
Editör: TE Bilisim