İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre otobüs ile şehirler arası yolculuk yapmak isteyenler, iller arası uçak yolcuğu yapmak isteyenler Valilik yada kaymakamlık temsilcilerinden başkanlık yaptığı komisyonlar tarafından verilecek olan seyahat izin belgesi almak zorundalar. İzin aldıktan sonra otobüs firmalarından alacakları otobüs bileti ile izin aldıkları İl’e gidebilecekler.

KİMLERE SEYAHAT BELGESİ VERİLECEK?

Tedavisi için doktor kararı verilen sevkler, birinci derece yakınlarının ağır hastalığı ya da vefatı olanlar, son 15 gün içinde geldikleri ilde kalacak yeri kalmayan ve dönmek isteyen vatandaşlara izin verilecek. Bunun dışındakilere zorunlu bir nende olamadığı için yolculuğuna izin verilmeyecek. 

İlgili Haber: Otobüs, Uçak Yolculuğu Seyahat Belgesi Başvurusu Nereye Yapılır? Şartları!

ÖZEL ARAÇ İLE YOLCULUK İÇİN İZİN BELGESİ;

Özel araçla yolculuk yapmak için izin gerekli olacak mı? Geçtiğimiz günlerde 65 yaş sütü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildiği için 65 yaş üstündeki vatandaşların özel araçları ile seyahatlerine izin verilmeyecek. Açıklanan genelge hükümleri sadece otobüs ile uçak yolculuklarını kapsadığı anlaşılmakta. Özel seyahatlere ilişkin yeni bir düzenleme yapılması beklenmektedir. Şuanki durumda izin belgesine gerek olmadan yolcuklar yapılabilmekte. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün il sınırları çıkışlarında ve girişlerinde kontrol noktaları kurulduğu ve yolcuların ateşleri ölçülerek gerekli olan kontrollerin yapıldığı ifade edildi.