Ülkemiz için önemli seçimlerinden birisi olan mahalli idareler seçimiyle alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Açıklamasında mahalli idarelerin seçilmesi noktasında, ikametini değiştirerek, belirli bölgelerdeki tanıdıklarına, yakınlarına oy kazandırma çabası içerisine girecek kişilerin takibinin yapılacağını ve İçişleri Bakanlığının bu konuyla alakalı süreci yöneteceği aktarıldı. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından şu ifadelere yer verildi:

" Belediyeler tarafından verilen hizmetler, merkezi yönetimin tamamlayıcısı konumundadır. Yerleşim birimlerimizin ihtiyaçlarına göre şekillenebilmektedir. Ülkemizde demokrasinin gelişmesinde mahalli idarelerin tarihi fonksiyonudur. Demokrasimizin adeta laboratuvarı gibidir. Fakat, özellikle de burada şehircilik veya şehirler arası göçler, ilçeler, beldeler... Bizim beldede bizim amcaoğlunun, filancanın kazanması lazım. Ankara'dan, İstanbul'dan göç yapalım. Böyle bir şey olamaz. Bu işgalin farklı türüdür. Biz bunu İçişleri Bakanlığımızla yakın takibe alacağız. Bunun adı demokrasi değildir. Bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım, olmaz böyle bir şey. Böyle bir yanlış üzerine ne belediyecilik, ne demokrasiyi yakıştıramayız. Kararlılığımızı unutmadığımızı ifade etmek istiyorum. "

Sosyal medyada bazı vatandaşlar tepki gösteriyor

Yerel seçimlerde bazı vatandaşlar, bazı kişilerin ikamet ettiği yerleri kasıtlı olarak değiştirerek, seçimlerde öncelik yaratmaya çalıştıklarını, bu kişileri şikayet etmek istediklerini aktarıyorlar. Bu konuyla alakalı süreç de netlik kazanmış oldu. Açıklamada da aktarıldığı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın ve İçişleri Bakanlığının takibinde olan bir konu. Vatandaşların bu yönde kasıtlı girişimleri görmeleri durumunda, İçişleri Bakanlığına bildirmeleri, seçim sürecinin daha hakkaniyetli olarak yürütülmesine neden olacaktır. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bu açıklamayı bilgilerinize sunarız.