Türkiye'de pandemi süreci ilan edilmesinden sonra pek çok yerde denetimler arttı ve para cezaları kesilmeye başladı. Buna göre öncelikle toplu taşımalardaki yolcu sayısı azaltıldı ve ayakta yolcu yasaklandı. Ancak halen bazı şoförlerin ayakta yolcu aldığı görülmekte olup ayakta yolcu taşıyan toplu taşıma araçları polisler tarafından durdurularak şoföre para cezası kesilmekteydi. İlgili husus hakkında emsal bir karara imza atıldı ve artık vatandaşlara da para cezası kesileceği belirtildi.

Van Valiliği Para Cezası Kesecek

Van Valiliği tarafından kamuoyuna yapılan yazılı resmi açıklama da ayakta yolcunun bulunduğu toplu taşıma araçlarında hem şoföre hem de yolcuya para cezası kesileceği belirtildi. Önceden sadece şoföre para cezası kesilirken şimdi hem şoföre hem de vatandaşa para cezası kesilecek.

Emsal Karar Olabilir

Ülkemizde bilindiği üzere bu tip kararlar emsal karar olarak bilinmekte olup Van Valiliğinin almış olduğu bu karar da emsal bir karar olarak geçebilir ve diğer valilikleri de harekete geçirebilir. Şu an için diğer valiliklerden henüz bu konu hakkında bir çalışa yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi verilmedi ancak diğer valiliklerde Van Valiliğinin aldığı kararı uygularsa Türkiye geneli pek çok yerde ya da 81 şehirde toplu taşıma da ayakta duran vatandaşlara da para cezası kesilebilir. Öte yandan ilgili konu sosyal medya üzerinden şimdiden tartışmaya başlandı.

Editör: TE Bilisim