Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 2020 tarihli basın açıklamasında Koronavirüs için alınana 7 tedbir için bazı açıklamalar yaptı. Alınan tedbirlerden bir tanesi de şehirler arası otobüs yolculuğu yapmak kısıtlandı. Otoübüs yada uçak ile yolculuk yapmak isteyenler valiliklerden izin alınması ile yolculuk yapılabilecek. Gerekli olan şartlardan bir tanesi de seyahat belgesi almak.

İllerde pandemi kurulları kuruldu. Bugün Pek çok ilde bu kurullar toplantılar düzenledi. Buna göre il bazında alınacak bazı tedbir kararlarının basına açıklanması bekleniyor. Diğer yandan iller arasında otobüs ile yolculuk yapmak isteyenler Valiliklerden oluşturulan komisyonlardan izin belgesi almaları gerekli olacak. Hangi şartlarda izinlerin verileceği de belli oldu.

SEYAHAT BELGESİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Otobüs ya da uçak ile farklı bir ile yolculuk yapmak isteyenlerin terminallerde oluşturulan komisyonalara yolculuk yapma zorunluluğuna dair bir dilekçe ile başvuru gerekecek. Hangi hallerde seyahat izin belgesi verilecek. Başvuru yapanların zorun bir hastalık randevusu ya da tedavisi için gittiğini belgelemesi, 15 gün için gelmiş olduğu ilde iken kalacak yeri kalmadığı için kendi memleketine döneceklere izin verilecek. Diğer bir mazerette yakın derecede yakınlarının vefatı gibi durumlarda yolculuk yapılmasına müsaade edileceği açıklandı.

Seyahat izin belgesi otobüs ile uçak yolculuğunda verilecek. Başkanlığını Valilik yada Kaymakamlık temsilcisinin yaptığı seyahat izin kurulları bu belgeyi verebilecek.

Bu izinler sadece otobüs yada uçak ile yolculuk yapmak isteyenler için verilecek. İller arasında  belirlenen noktalarda Emniyet birimler tarafından gerekli ateş ölçümleri yapılacak. Kendi araçları ile seyahat edenlerin bir izin belgesi almaları istenilmeyecek.

Editör: TE Bilisim