Otobüs Biletleri, Uçak Bileti Gibi Erken Alımda Daha Ucuz Olacak!

Geçtiğimiz günlerde şehriler arası yolcu taşımacılığı yapan kara taşıtlarının kilometreye göre alabilecekleri ücret tavan fiyatları açıklandı. Otobüs firmaları koronavirüs döneminde şehirler arası seyahat kısıtlamasının olması nedeniyle yolcu sayısındaki düşüşlerden dolayı zor bir dönemden geçmekteler. Bilet fiyatlar yolcu sayısının yarıya indirilmesi kısıtlamalar nedeniyle bilet fiyatlarında artışlar yaşanmış ve tavan fiyat tarifesi sonrası yeniden ir düşüş beklenmeye başlandı.

Ulaştırmacılar bilet fiyatları için yeni bir alternatif çözüm aradıklarını önerilerini erken alınan biletlerin daha ucuz olması yönünde bir çalışma olmasını istediler. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan Türkiye Gazetesine yaptığı açıklamalarda hava yolu firmaları uyguladığı fiyat modelinin kara yolunda da uygulanmasını istedi. Talep arttığında fiyatları da arttırma yetkimiz olsun diyen Özcan, yolcu sayısı az olduğunda fiyatları düşürme yetkilerinin olduğunu ifade ederek teklifin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sunulduğunu ifade etti.

TAVAN FİYAT TARİFESİNE GÖRE BİLET FİYATLARI;

100 İLE 115 Km arasındaki mesafede 100 Lira, 300 Km’ye kadar mesafede 140 Lira, 350 Km’de ise 150 Lira, 475 Km için 160 Lira, 1000 Km mesafede en fazla alınabilecek ücret tarifesi ise 250 lira olarak açıklandı.

İlgili Haber: Tavan Fiyat Belirlendi! Fiyatlar Düşecek!

15 ŞEHİRDE ŞEHİRLER ARASI KISITLAMA UZATILDI!

Pazartesi günleri Cumhurbaşkanlığı başkanlığında yapılan kabine toplantısında şehir giriş çıkış yasağı konusu ele alıyor. 31 şehirde başlayan kısıtlama 15 şehre kadar düşürüldü. Kalan 15 il için 15 gün süre daha kısıtlamanın uzatılmasına karar verildi.