ÖSYM - Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi taşeron kadro başvuru sonuçlarını açıkladı. Bilindiği gibi taşeron kadro düzenlemesi yasallaşması ile 2 ocak ile 11 ocak tarihleri arasında ÖSYM'de çalışan işçiler başvurularını tamamladı. Adaylar tespit değerlendirme komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarını beklemekteydi. Resmi internet sitesi üzeriden yapılan duyuruda sürekli işçi statüsüne geçişe hak kazananları ilan edildi.

ÖSYM KADRO BAŞVURU SONUCU

ÖSYM taşeron kadro başvurusu red listesi ile kadro başvurusu kabul edilenlerin isim listesinde daimi işçi statüsüne geçiş için 474 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapan adaylardan geçiş yapmayı kabul edilen 462 personel oldu. 12 taşeron işçi ise başvuru sonuçlarında şartları taşımadıkları için ret kararı verildi. Başvuruların neden red olduğunu merak den adaylar, kesin listelerin açıklanmadan önce kuruma itiraz edebilecekler.

SONUÇLARA İTİRAZLAR NASIL YAPILIR?

696 sayılı KHK hükümlerine göre sürekli işçi kadrosuna geçiş yapmak için başvuru yapan taşeron işçilerin kadro sonucunda kabul ve red listesinden kabul edilip edilmediğini öğrenebilirler. Başvurusu kabul olanlar için adaylara kurumları tarafından sınava alınacaklar. Başuru red olan adaylar ise kurumların tespit komisyonlarına yazılı olarak itiraz dilekçesi ile başvuru yapabilecekler.

Başvurusu ret olanlara ilişkin liste için tıklayın

Başvurusu kabul olanlara ilişkin liste için tıklayın