ÖSYM Sınavlarda Zorunlu Yaptı! Sağlık Bakanlığı Başvuru İçin HES Kodu Nasıl Alınır Açıklaması!

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından ÖSYM sınavlarında HES kodu zorunluluğu getirildi. ÖSYM 13 Ağustos 2020 tarihli açıklamasında tüm ÖSYM sınavları ALES, DGS, Yabancı dil e-yds ve benzeri sınavlarda kullanmak üzere hes kodu temin edilmesi ve aday işlem sistemi üzerinden ya da sınav merkezleri aracı ile başvuru yapacak adayların bu kodu mutlaka bildirmeleri zorunluluk olacak denildi. ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden profilim alanına girerek hes kodu bilgilerim sayfasına kod girişi yapacaklardır. Adayların kodun geçen süresi sınav tarihinin bittiği gün ya da daha sonra bir tarih arasında olması istenmiştir.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN DUYURU;

Yapılan bu açıklamaların ardından Sağlık Bakanlığı da yeni bir açıklama daha yaptı. Bu açıklama kapsamında; Hayat Eve Sığar uygulaması ile kodu nasıl alınır sorusuna cevap verdi? Bu kapsamda adayların mobil uygulamalar üzerinden Hayat Eve Sığar uygulamasını tıkladığında ekranda bulunan  "HES kodu işlemleri" bölümüne giriş yapılır ardından "hes kodu oluştur" butonuna tıklanır. Kullanım süresi olarak sınav tarihinden sonraki tarih seçili olarak oluşturulur. Adaylar bu kodu sınav başvuru yaparken aday işlemi sayfasına ekler ya da başvuru merkezlerinde başvuru görevlisine bildirir.

2020/10 e-YDS sınavı başvurularında ilk kez uygulanacak. Yabancı Dil Sınavı başvuruları 16 Ağustos 2020 tarihinde alınmaya başlanacak. 20 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim