Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene yıl başına girmeden önce sınav takvimi hakkında duyuru yayımlamaktadır. Yapılan bu duyuru ile milyonlarca aday girmeyi planladığı sınavın tarihini öğrenmekte ve kendini ona göre şekillendirerek sınava daha iyi çalışmaktadır. 2017 yılına girmemize artık sayılı günler kala ÖSYM'nin 2017 yılı sınav takvimi hakkında kamuoyuna duyuru yayımlaması beklenmekteydi ve sonunda beklenen açıklama geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2017 yılına ait sınav takvimini resmi internet sitesi aracılığı ile duyurdu. Milyonlarca adayın merak ile beklediği sınavların tarihleri belli olmuş oldu.

Sınav Tarihleri Beli Oldu

Sınav takviminin açıklanması ile şüphesiz ki milyonlarca aday Yükseköğretime Geçiş Sınavının ne zaman yapılacağını merak etmekteydi ve söz konusu sınavın 12 Mart 2017 tarihinde yapılması uygun bulundu. Uzun zamandır sınavın Ocak ayında yapılacağına dair iddialar bulunmaktaydı ancak bunlar yalanlanmış oldu.

Yine öğretmen adaylarını ilgilendiren Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin de tarihi 21 Mayıs ile 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılması uygun bulundu.

Üniversite hayali kuran öğrencilerin katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nin tarihi ise 10 Haziran 2017'de başlayacak ve 18 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Sınav takvimi hakkında yapılan duyuru incelemek hangi sınavın hangi tarihte yapılacağını görmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi ve sınavları bulamaması halinde ilgili filtreleme bölümüne 2017 yılını eklemesi gerekmektedir.

http://www.osym.gov.tr/TR,8797/takvim.html
Editör: TE Bilisim