2017 yılına girmemiz ile bakanlıklar ve kamu kurumları performans rapor ve programlarını resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurmaya başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığının'da diğer bakanlıklar gibi 2017 yılına yönelik performans programını yayımlaması beklenmekteydi ve sonunda program yayımlandı.

Yayımlanan programa bakıldığında Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2017 yılı içerisinde bin 100 personel alımı yapmayı hedefledikleri görülmektedir. Peki alınacak olan personeller hangi pozisyonlarda istihdam edecek? Alımlar hakkında net bir tarih var mı?

1.100 Personel Alınacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile ilan ettiği 2017 yılı performans programında Bakanlık bünyesinde istihdam eden personel sayısı ve personel giderleri hakkında pek çok bilgiye yer verildi. Hizmet sınıflarının detaylı olarak verildiği tabloda Orman ve Su İşleri Bakanlığında toplam 4 bin 908 personelin istihdam ettiği görülmektedir.

Yine raporda 2017 yılına yönelik planlar verildiği gibi Bakanlığın 2017 yılında kaç personel alımı yapmayı hedeflediği de duyuruldu. Buna göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2017 yılında bin 100 personel alımı yapmayı hedefliyor. Tabi bu rakamlarda değişiklikler olabilir ancak yıl sonuna kadar aralıklı olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığının alım ilanı yayımlaması ve toplam bin 100 ya da bin 100'e yakın memur personeli alımı yapması bekleniyor.