Bilindiği gibi önceki haberlerimizde personel alımı için adaylara müjdeli haber vermiştik. DSİ 995 kadro tahsisi yapılacak. Bu kadro tahsisinde hepsi olmasa da bir kısmı ile yeni personel alımının önünü açacak. Hangi unvanlarda kadro ihdası yapılacağını ilgili haberimizden bulabilirsiniz. Diğer yandan Devlet Su İşleri ile Orman Genel Müdürlüğüne yapılan memur ve mühendis alımlarında mülakat sınavına alınacak olup personel sayısında değişiklik gündemde. DSİ'ye yapılan alımlarda “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” ile alımlar gerçekleştiriliyor. 6200 sayılı kanunun düzenlemesinde, ek 13. madde ile yine  3234 sayılı kanunun 37. maddesi ek madde 1 ile  Orman Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin detaylar yer alacak.

DSİ AÇIKTAN ATAMALARDA;

Genel Müdürlüğün mühendis kadrolarına ilk defa açıktan atanacak personel KPSS B grubu puan sırasına göre her bir unvan için boş kadro sayısının dört katına kadar çağırılacak adaylar arasından Genel Müdürlükçe yapılan sözlü ve/veya uygulamalı sınav başarı sırasına göre atanır. Genel müdürlük kadrolarına yapılacak atama ve nakil işlemlerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikte belirir.

ORMAN MUHAFAZA VE ORMAN MÜHENDİSİ ALIMLARINDA;

Orman Muhafaza Memuru ve orman mühendisi olarak atanacaklar ilgili mevzuatı uyarınca yapılacak merkezi sınav sonucuna göre, atanacak kadro sayısına dört katına kadar çağırılacak adaylar arasından sınav komisyonlarınca yapılacak sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre belirlenir. Bu maddenin uygulaması ile ilgili usul ve esaslar Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan yönetmelikle belirlenir. denilmektedir.

Editör: TE Bilisim