Ramazan 1. günü evinde geçen vatandaşlar GSM operatörlerinden rekor düzeyde iletişim gerçekleştirdi. Bilindiği gibi Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren 3 farklı operatöre bulunuyor. Bunlar; Turkcell, Vodafone, ve Türk Telekom şirketi Türkiye genelindeki farklı noktalardan şebeke sorunu olması sebebiyle sosyal medyadan fazla sayıda tepki aldı.

Bazı noktalardan arama sorunu yaşayan vatandaşlar Ramazan Bayramı'nın 1. gününde özellikle sokağa çıkmak kısıtlamasının olması sebebiyle iletişim problemleri çekmesinden dolayı sosyal medyadan fazla sayıda operatörlere mesaj gönderdi. Buna karşın 3 GSM operatörünün de  vatandaşlara cevap geldi.  Vodafone Turkcell ve  Türk Telekom şebeke sorunlarının kendilerinden kaynaklanmadığını açıklamaları şaşkınlığa neden oldu peki ya Sorun kimde?

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada; Diğer operatörleri yaptığınız aramalarda yaşanan sorun Türk Telekom'dan kaynaklı değildir. Türktelekom kullanıcı kendi aranda yaptıkları aramada herhangi bir sorun yaşanmamaktadır açıklaması yapıldı.

Vodafone'dan yapılan açıklamada ise diğer operatörler yönünde yapılan aramalarda sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Vodafone'dan kaynaklı bir problem değildir denildi.

Turkcell'den yapılan sosyal medya üzerinden gönderdi iletide Turkcell’lerin Turkcell'lilere ile yapılan aramalarda herhangi bir aksama yoktur şebekem izden diğer farklı operatöre karşı yapılan aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldi görmektedir.

SORUN KİMDE?

Sosyal medyada yapılan bu paylaşımlar üzerine eleştirel daha da arttı "3 GSM operatörü de sınıfta kalmıştır. GSM operatörleri bayramın kutlu olsun, 3 operatör içinde sorun yoksa ya Sorun kimde bende mi?" denildi.

Editör: TE Bilisim