Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğünden binlerce polis açığa alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ki polis sayısında açık varken FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile polis sayısında ciddi bir azalma meydana geldi ve EGM bu açığı kapatmaya çalışıyor.

Üniversite mezunu POMEM 10 bin kişilik polis alımı sona erdi. Lise mezunu 2 bin 500 kişilik polis alımı yakın zamanda yapılacak ve komiser yardımcısı alımlarının da yapılması bekleniyor. Önlisans mezunu adaylar polis olmak istediklerini ve önlisans mezunu polis alımlarının yapılması gerektiğini belirterek önlisans mezunu polis alımı ne zaman yapılacak şeklinde sorular sormaya devam ediyor.

ÖNLİSANS MEZUNU POLİS ALIMI

Önlisans mezunu adaylar bilindiği üzere POMEM başvurularını müracaat yapamıyor. Çünkü POMEM şartlarında adayın üniversite mezunu olması gerektiği belirtilmektedir. Önlisans mezunu adaylar ancak Polis Meslek Yüksek Okulu yani PMYO kapsamında polis olabilmektedir.

Bunun içinde adayların YGS'ye girmesi ve PMYO giriş şartında yer alan YGS'den 270 ve üzeri puan almış olmak şartına sahip olması gerekmektedir. 2 bin 500 lise mezunu alımı en az lise düzeyinde yapılırsa önlisans mezunlarının yaşları tutuyorsa onlarda başvuru yapabilecektir.

Bunun haricinde önlisans mezunları Emniyet Genel Müdürlüğünden sadece önlisans mezunu adaylarının başvuru yapabileceği polis alımının da yapılması talep etmektedir.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim