Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda yayımlanan ilanları ile lise, önlisans ve lisans düzeyi polis alımları gerçekleştirilmektedir. Polis Meslek Eğitim Merkezi yani POMEM kapsamında polis alımları yapılıyor ve bu alımlar lisans düzeyinde yapılmaktadır. Polis Meslek Yüksek Okulu yani PMYO ile lise mezunları polis olabilmektedir. Peki önlisans mezunları ne olacak? Önlisans mezunları nasıl polis olur?

ÖNLİSANS POLİS OLMAK

Ülkemizde iki yıllık meslek yüksek okulu ya da iki yıllık açıköğretim fakültelerinden mezun olan adaylar önlisans mezunu olarak sayılmaktadır. Peki önlisans mezunu olan adaylar polis olamaz mı? Önlisans mezunları nasıl polis olabilir?

Önlisans mezunları da lise mezunlarının olduğu gibi Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında polis olabilmektedir. Ancak tüm PMYO polis alımlarına malesef önlisans mezunu adaylar başvuru yapamamaktadır. Örneğin önümüzde ki ay içerisinde lise mezunu PMYO kapsamınad 2 bin 500 kişilik lise mezunu polis alımı yapılacak. Ancak aranacak olan şartlarda lise mezunu veya lise 4. sınıf öğrencisi olması ibaresi yer almaktadır. Bu sebepten dolayı bu alım ilanına önlisans mezunları başvuru yapamayacaktır.

Fakat yine yıl içerisinde yayımlanan Polis Meslek Yüksek Okulu ilanlarında en az lise mezunu ibaresini gören önlisans mezunu adaylar polis alımına müracaat edebilir. Adayların YGS'den belirtilmiş baraj puanını alması gerekiyor. Bu seneki PMYO baraj puanları normal adaylar için 260 ve üzeri iken şehit ve gazi yakınları için bu puan 150 ve üzeri seviyesine çekilmiştir.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim