Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı. Bunlardan bir tanesi normalleşme takvimine dair oldu. Eski normale dönüşün zaman alacağını ifade eden Başkan Erdoğan, vatandaşları uyararak zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiği, kalabalık alanlarda bulunmaması gerektiğini, dışardan eve geldiğinizde mutlaka kıyafetlerini değiştirip temizliğini yapılması gerektiği ifade edildi. 9 ilde daha giriş çıkış yasağı kaldırıldı.

HANİGİ İLLERDE GİRŞİ ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI.

4 Mayıs tarihinde yapılan açıklamada 7 ilde giriş çıkış yasağı kaldırılmıştı. Bugün yapılan açıklamada ise cumartesi pazar pazartesi ve salı günü hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak. Giriş çıkış yasağı kaldırılan 9 il belli oldu. Bu iller: Adana, Diyarbakır Mardin, Trabzon Ordu Denizli ve Kahramanmaraş Şanlıurfa Tekirdağ olarak açıklandı.

16,17,18 ve 19 MAYIS'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VARMI?

Başkan Erdoğan yapılan açıklamada haftaya sokağa çıkma yasağı programını da açıkladı. 19 Mayıs salı günü bitmek kaydı ile 4 günlük sokağa çıkma yasağı geldi. Giriş çıkış yasağı olan 15 ilde bu uygulama olacak. Giriş çıkış yasağı uygulaması İçişleri Bakanlığının açıklayacağı genelge sonrası kaldırılacak. Alışveriş merkezleri ve berberler de bugün itibari ile kaldırıldı.