Polis Mesleki Eğitimine POMEM'e giriş yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. 20 Ocak 2018 tarihinde resmi gazete yayımlanan yönetmeliğe göre diploma şartı değiştirildi. İçişleri Bakanlığı'nın polislik alımlarında başvuru şartlarına yapılan değişiklik 30307 sayılı resmi gazetede yayımlandı. İşte yapılan değişikliğe ilişkin bazı detaylar..

POMEM GİRİŞ YÖNETMELİĞİNDE ÖNLİSANS DEĞİŞİKLİĞİ

Polis Meslek Yüksek Okullarında giriş koşullarında 06/06/2015 tarihli Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik esas alınıyor. Söz konusu yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasına önlisans ve lisans diplomasını, 5. maddesinin birinci fıkrasına ise Önlisans ibaresi eklendi. Bu değişiklik ile Önlisans polis alımları da yapılabilecek.  Daha önceki yönetmelik ile sadece Lisans mezunlarının ve yurt dışı okulladan denkli olan lisans mezunları başvuru yapabiliyordu. 

ÖNLİSANS MEZUNUNA YÜZDE 20 BARAJI

POMEM'E önlisans başvrularının alınmasında yapılan diğer değişikliğe göre POMEM’lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı toplam kontenjandan %20’sini geçemeyecek. Resmi gazete 6. madde birinci fıkraya eklenen ibare ile önlisans mezunlarının toplam sayıdan en fazla yüzde yirimisinden oluşabilecek, bu sayısı belirleme yetkisi de İçişleri Bakanlığında olacak. 

Aynı yönetmelikte komisyonun görevleri ve mülakat komsiyonu oluşturan personelleri ilgilendiren 10. madde ve birinci fıkrasında değişiklik yapıldı. Komisyonda birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ile bakanlıın belirlediği bir kişiden oluşabilecek. Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinde 12. maddesnin 3. fıkrasında yeni değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete yayımlanan yönetmelik değişikliği için tıklayın.

Editör: TE Bilisim