Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı sakağa çıkma yasağı devam ediyor.Sokağa çıkma yasağı devam eden Cizre'de yaşamını yitirenlerin cesetleri aynı gün gömülemiyor

 

Çatışmaların ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'den sarsıcı haberler geliyor. Evine isabet eden bomba sonucu yaşamını yitiren Cemile Çağırcı adlı çocuğun cenazesi sokağa çıkma yasağı nedeniyle iki gün defnedilememiş, cesedi 2 gün ailesi tarafından derin dondurucuda bekletilmişti.

 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Cizre'de bu kez şarapnel isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 53 yaşındaki Meryem Süne'nin cenazesi iki gün boyunca defnedilemedi. Süne'nin cenazesi iki gün boyunca bir tavukçunun soğuk hava deposunda bekletildi.

 

Yedi çocuk annesi Süne’nin cenazesi dün HDP’li vekillerin girişimiyle morga kaldırıldı. Cizre’de bulunan HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Arslan, ilçede adeta bir savaş ortamının olduğunu söyledi.

 

Arslan, sivillerin hayatını kaybettiğini belirterek, şunları söyledi:

 

'16 KİŞİ ÖLDÜ'

 

“Cizre’de çöpler bir haftadır toplanmıyor. İnsanlar sağlığından korkuyor. 75 diyaliz hastası var. Onların çıkışına izin verilmiyor. Dün gece itibariyle sekiz kişi öldü. Şu ana kadar ölü sayısı 16 oldu. Benim elimde bile, yerlerden topladığım şarapnel parçaları ve mermiler var. Mahallelerin ve sokakların içine yukarıdan bombalar atılıyor.

 

Sokakta kim varsa ölüyor. Dün 53 yaşındaki Meryem Süne adlı kadın balkondayken öldü. Ambulanslar sokulmuyor. Yaralıların çoğu bu yüzden kan kaybından ölüyor. Çok basit müdahalelerle kurtarılabilecekken, insanlar ölüyor. Nur Mahallesi ilk günden beri susuz. Emniyet, mahallelere girmemize izin vermiyor.

 

'KESKİN NİŞANCILAR VAR'

 

Mahallelerde hendekler ve kum torbaları var. Polis giremiyor, giremediği için ve emin olmadığı için sağa sola ateş ediyor. Ya da üstten ateş ediliyor. Muhatap bulamıyoruz. Ne valiye ne kaymakama ulaşabiliyoruz. Biz hangi mahallere ölü ve yaralı olduğunu duysak, o mahalleye geçiyoruz. Sürekli yer değiştiriyoruz. Artık bu ölümler engellensin. Gerçekten siviller ölüyor. Herhalde bunların kalkıp silahlanacak hali yok. Şu anda su ve gıdayla olan irtibat kesiliyor. Fırınlar ve eczaneler kapalı. İlaç bulamıyor insanlar. Yedi gündür ezan bile okunmuyor. İmamlar camiye gidemiyor. Minarelerde keskin nişancılar var.

Posta

Editör: TE Bilisim