15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Milli Güvenlik Konseyinin toplanması ve alınan karar ile ülke genelinde 3 ay süre boyunca uygulanacak olan Olağanüstü Hal İlan edilmişti. Bu kararın ardından FETÖ başta olmak üzere diğer terör örgütlerine yönelik operasyonlar daha hız kazandı ve OHAL'in tekrar uzatılması görüşmeleri devam etmekteydi. Bugün yeni bir açıklama daha yapıldı ve OHAL 3 ay süre ile uzatıldı.

OHAL Uzatılması Kararı

Olağanüstü Hal İlanının 3 ay süre ile uzatılmasının ardından konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı. Buna göre 19 Ekim 2016 gece yarısından itibaren OHAL'in 3 ay boyunca daha devam edeceği kamuoyuna duyurulmuş oldu. Söz konusu kararın geçtiğimiz hafta Milli Güvenlik Konseyinden çıkan bir tavsiye ile alındığı da belirtilirken Bakanlar Kurulunun toplandığı ve alınan karar ile 3 ay boyunca ülke genelinde OHAL'in devam ettirileceği belirtildi.

Buna göre Olağanüstü Halin 3 ay süre boyunca uzatılması ile 4 Bakanlık konu hakkında sunum yaptı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama ile FETÖ, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere pek çok terör örgütüne yönelik yapılan operasyonların hız kazandığı ve operasyonların başarılı bir şekilde yapıldığı belirtildi. İlan edilen OHAL'in devam ettirilmesi ile bu örgütlere yönelik yapılan operasyonların kararlılık ve azim ile devam ettirilmesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim