31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzaktan eğitimlerin devam edeceği kararı verildi. Peki okullar ne zaman açılacak? 1 Haziran tarihinde ilkokul, orta okul ve lise okulları eğitime başlayacak mı? Farklı alternatifler masada var! Buna göre Bilim Kurulu toplantısında alınan karara göre Bakanlar Kurulu Toplantısında bu konu kesinlik kazanacak. Fakat 1 Haziranda okullar açılacak ise de son sınıflar için bir başlangıç yapılması ve küçüklerin eğitimleri okullarda devam etmesi düşünülmediği ifade edildi.

Milliyet Gazetesinden Kıvanç El'in aktardığı habere göre kademeli eğitim başalaycak. Bilindiği gibi 16 mart tarihinde alınan karar ile eğitim ve öğretimlere ara verilmişti. Kademeli olarak 1 Haziran tarihinde ilk 12 sınıflarda ve 8. sınıflarda eğitimler başlayacağı ifade edildi. İllerdeki durumlar baz alınarak bir değerlendirme yapılacağı ifade ediliyor. Buna göre 7 Haziran'da yapılacak olan LGS sınavının ertelenmemesine yönelik bir adım atılması için çalışma yürütülüyor.

HANGİ SINIFLARDA KADEMELİ OLARAK EĞİTİM BAŞLAYACAK?

Kademeli eğitimde 8. ile 12. sınıfların okullarda eğitime başlaması, kademli olarak 11. sınıf, 10. ve 9. sınıflara da bu eğitimlere kademeli olarak dahil edilmesi düşünülüyor. okullarda devamsızlık sorunu olmayacak. Son kararı bakanlar kurulunda verilmesi bekleniyor.

NORMALLEŞME SÜRECİ;

Adımların yeni oluşturulan normalleşme takvimine göre belirlenmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulan kurulun raporunu pazartesini günü bakanlar kurulunda görüşülmesi ve bazı adımların atılması bekleniyor. İlk oalrak 31 şehire girş ve çıkışların kararı verilecek. Bugün İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre girş çıkış yasağı 4 Mayıs 24:00'a kadar uzatıldı.

KADEMELİ EĞİTİM NEDİR?

İlkokul, ortaokul ve liselerin tamamı aynı anda eğitime başlamayacak. Zorunlu olan yada önemli sınavlara girecek öğrencilerin eğitimeri başlayacak. Dünya genelinde bazı ülkelerde kademeli eğitim uygulamaya başlandı. İsrail'de 13 Mart tarihinde okullar eğitimlerine ara verildi. 11. sınıf ve 12. sınıflarda 1. ve 2. sınıflarda pazar günü eğitimler başlayacak. Kovıd-19 virüsünün etkisine bağlı olarak tüm sınıflar için tarih 1 Haziran olarak açıklandı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim