15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu acil toplantı yaptı. Toplantının sona ermesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına OHAL kararının alındığını duyurdu ve ertesi gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oylama sonucu OHAL kabul edildi. Normal şartlar altında OHAL ilanı 19 Ekim itibari ile sona erecekti. Fakat yeni yapılan görüşmelerde OHAL'in 3 ay daha uzatılması uygun bulundu ve dün Türkiye Büyük Millet Meclisinde konu hakkında görüşmeler yapıldı.

CHP ve HDP'den Red Oyu

Olağanüstü Hal İlanı görüşmeleri yapılırken Cumhuriyeti Halk Partisi ile Halkların Demokrasi Partisinin OHAL ilanına karşı olduklarını belirtmeleri şaşırtmadı. Fakat CHP ile HDP'ye karşı Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisinin oyları daha üstün geldi ve oylama sonucu OHAL'in 3 ay daha uzatılması onaylanmış oldu.

Buna göre ülke de 19 Ekim 2016 tarihi ile bitmesi beklenen OHAL ilanı 3 ay süre ile daha uzatıldı. 19 Ekim 2016 saat: 01.00 surlarından sonra yeni ilan edilen OHAL süreci başlayacak. Bu sürecinde tamamlanması ile ülkenin büyük ölçüde FETÖ'den temizlenmiş olması bekleniyor. Diğer terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarında hızlanması ve kararların çabuk çıkmasından dolayı 3 ayın sonunda görüşmelerin yapılıp OHAL süresinin tekrar uzatılması hakkında açıklamalar yapılabilir. Buna göre halkında bir bölümü OHAL'i uygun bulurken bir bölümü OHAL'in özgürlüğü kısıtladığını düşünmektedir. Ancak terör örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonların başarılı sürmesi için OHAL ilan edilmesi uygun bulunmaktadır.
Editör: TE Bilisim