Ülkemüzde meydana gelmiş olan sağlık alanında OHAL kararnamesi yayımlandı. Söz konusu kararnameye göre Deprem bölglerinde OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kararlar yayımlandı. İlan edilen 10 şehirdeki OHAL kapsamında Sağlık alanında alınan tedbirler açıklandı.

OHAL kapsamında Sağlıkta Alınan Tedbirler Nelerdir?

Mesleklerini serbest olarak icra etmekte olan eczacılar ile tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyette olan işletmelere, olağanüstü hal ilan edilen illerde olağanüstü hal süresince, valilik tarafından uygun görülen mekanlarda veya mobil araçlarda ve Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde faaliyet izni verilir.

Olağanüstü hal süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan serbest eczaneler ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilir. Ancak kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaç talepleri, reçetelerin defter kayıtları düzenli olarak tutularak ve matbu olarak düzenlenen reçetelerin bir nüshası saklanarak karşılanır. Olağanüstü hal süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları ürün takip sistemi bildirimlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilir.

3 Aylık OHAL İlan Edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile ülkemizde meydana gelmiş olan Deprem sebebi ile 3 aylık Ohal ilan edilmişti. Söz konusu OHAL kararı 8 Şubat 2023 tarihinde duyuruldu. Aşağıdan OHAL Kararına ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim