15 Temmuz 2016 tarihi akşam saatlerinde Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin askeri darbe yapma girişimleri Polis ekipleri, Darbeye karşı olan askerler ve demokrasiye sahip çıkmak isteyen hak sayesinde engellenmiştir. Darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ülkenin hava sahasının kapatılmasını uygun görmüş ve pek çok bölgede Askeri helikopterlerin kalkışı  engellenmiştir. Askeri Darbe Girişimlerinin sona ermesi ile bazı kışlalarda hala Belediye araçlarının beklediği ve tank çıkışları yasaklandığı için buralarda devriye görevleri sıkılaştırılmıştır. Darbe girişiminin tekrar etmemesi ve terör örgütleriinin Türkiye'den tamamen silinmesi için çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Açıkladı: 3 Ay OHAL İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşam saatlerinde Milli Güvenlik Kurulu toplantı yaptı ve görüşmenin sonunda Erdoğan basın mensuplarına açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile 3 ay boyunca Türkiye'de olağanüstü hal ilan edilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

OHAL ile Ne Olacak? Sokağa Çıkabilecek Miyiz?

Olağanüstü hal ilan edilmesi ile vatandaşların aklına pek çok soru gelmeye başladı. Şunu açıkça belirtebiliriz ki OHAL ile her hangi bir özgürlüğümüz kısıtlanmayacak ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz sadece bazı noktalarında polis kontrol bölgeleri oluşturulacak ve kimliğimiz sorulabilecek bunun dışında her hangi ayırca bir durum söz konusu değildir.
Editör: TE Bilisim