OHAL hakkında yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonrası OHAL'in kaldırabileceğini belirtti. Bilindiği gibi hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sonra ilan edilen olağan üstü hal son uzatmayla birlikte 19 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecek. OHAL'i kaldırma yetkisi bulunan meclise hükümet uzatma talebinde bulunmazsa kaldırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında OHAL seçimden sonra kaldırması gündeme geldi. İlk kez gündeme gelen açıklamanın ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısından yeni açıklamalar geldi.

Genel Başkan yardımcısı ve Hukukçu Hayati Yazıcı yaptığı açıklamalarda "Ohal kalkarsa KHK'lar geçersiz olmaz. Çünkü bunların tamamı TBMM'de görüşülüp kanunlaştı. Yani KHK'lardaki düzenlemelerin tümü kanunların bir parçası oldu. KHK ile getirilen düzenlemeler kanun gibi uygulamaya devam eder. Sadece, OHAL sebebiyle valilerin veya bakanların kullandığı bazı yetkiler artık geçersiz olur" dedi.

Fetönün darbe girişimi sonrası 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, 7 kez uzatıldı ve 31 OHAL KHK'sı çıkartıldı. KHK düzenlemelerinin tamamı TBMM'de görüşülerek kabul edildi. OHAL son uzatma ile birlikte 19 Temmuz tarihine kadar devam edecek.