Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, göreve gelmesi ile birlikte bundan sonra ki öğretmen atamalarının kadrolu olarak yapılmayacağını ve sözleşmeli öğretmen olarak atamaların yapılacağını belirtmişti. Eylül ayında atama yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklama beklenirken atama yapılmayacağı konusunda iddialar ortaya çıkmış 15 Temmuz 2016 gecesi yapılmak istenen darbe girişimi ile 33 bin öğretmen görevden alınmıştı. 2016 - 2017 Eğitim - Öğretim senesinin sıkıntısız yaşanması için İsmet Yılmaz 15 bin sözleşmeli öğretmen alımının yapılacağını söyleyerek müjdeli haberi kamuoyuna duyurmuştu. Yeni yapılan açıklama ile ikinci müjdeli haber daha verildi.

Şubattan Önce Atama Yapılabilir

15 Bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılan açıklamalara göre 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Okulların başlaması ile öğretmen açığının tespit etilmesi ile ihraç edilen 33 bin öğretmenin yerine Şubat ayından önce bir atama daha yapılabilecek. Konu hakkında bilgiler kesin değil ancak açıklamayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptı.

Okulların başlaması ile tüm kontenjanlar ve sınıf mevcutları kontrol edilecek. Hangi okullarda hangi branşlarda öğretmen açığının olduğu tespit edilecek. Eğer öğretmen açığının olduğu ve öğrencilerin atamaya ihtiyaç duyduğu tespit edilirse Şubat 2017 tarihinde önce bir öğretmen ataması daha yapılacak. Bu atama da kaç kişinin alınacağı bilinmiyor. Sayının ortaya çıkması için araştırmaların sona ermesi gerekmekte olup bundan sonra ki öğretmen atamalarının sözleşmeli olacağı belirtilen ifadeler arasında yer almaktadır.