Türkiye’de 31 Ağustos tarihi itibariyle uzaktan eğitim başlarken öğretmenler için ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği de merak edilmeye başlandı. Ek ders ücretlerinde belirli şartların yerine getirilmesi gerekirken, 31 Ağustos tarihi ve 18 Eylül tarihi arasındaki süreç için henüz bir gelişme yaşanmadı.

Öğretmenlere ek ders ücreti alacak mı?

2020-2021 Eğitim Öğretim yılına 24 Ağustos’ta başlayan öğretmenler, 28 Ağustos tarihine kadar seminer ile birlikte hazırlık süreci geçirdi. Bu tarihlerde ek ders ücretinin ödeneceği net olarak açıklandı. Yapılan resmi açıklamaya göre günlük 3 ek ders ücreti almaya hak kazanan öğretmenler, toplamda 15 saatlik bir ek ders ücretini almaya hak kazandı.

Üstelik bu tarihlerde okula giden öğretmenlerin yanı sıra kronik hastalığı bulunan ya da yaşı büyük olan öğretmenler de mevcut haklı gerekçeleri nedeniyle bu ek ödemelerden yararlanabilecek. 31 Ağustos tarihinden 18 Eylül’e kadarki süreç için ise açıklama bekleniyor. Süre çok uzun olduğundan dolayı, öğretmenler için olası bir ek ödeme ihtimalinin ortaya çıkması, öğretmenlerin yüksek bir ödeme almasını sağlayacak. Konuyla ilgili gözler ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ta. Resmi olarak uzaktan eğitime dair detaylı bilgiler paylaşan Bakan Selçuk, öğretmenlerin hak ve kazanımlarına dair herhangi bir bilgi paylaşmadı.