Güvenlik soruşturması bir kurumun yâda makamın isteği üzerine insanların kamusal haklarının kullanmalarının sorun çıkartıp çıkartmayacağına dair rapor düzenlemesidir.

Öğretmenlik Güvenlik Soruşturmasında Nerelerden Bilgi Alınır?

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yönetmeliğinin 11. Maddesinde araştırılması gereken konular düzenlenmiştir. İlk maddede belirlenmiş olduğu üzere kişinin içinde bulunduğu ortam dikkate alınarak kayıtlı ikametgâh ve fiilen ikamet edilen yerin adresi doğrultusunda kimlik kontrolü kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi, kişinin daha önce yabancı uyruğa dâhil olup olmadığı araştırılır. Kişi hakkında kolluk kuvvetlerinin ve istihbarat birimlerinin arşivlerinde bilgi bulunup bulunmadığına, kişinin adli sicil kaydına, hakkında arama olup olmadığına bakılır. Kişinin terör örgütlerine veya milli güvenlik kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum yâda gruplara üyeliği, menfaate düşkün olup olmadığı, adaba aykırı davranmadığı, devlet mensupları ve temsilcileriyle ilgili derecesinin iç yüzü ve nedeni de ayrıca araştırılır.

Öğretmen Güvenlik Soruşturması Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Güvenlik soruşturması sonuçları ikamet edilen yer emniyet müdürlüğü yâda karakoldan öğrenilebilmektedir. Süreç gizli bir süreçtir bu sebeple kişilerin ikamet edilen yer emniyet müdürlüğüne yâda karakola bizzat gitmeleri ve sonuçları öğrenmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim