Öğrenim Belgesi Nedir? ve Nerelerde Kullanılır?

Öğrencilerin resmi işlemlerini yapabilmesi için eğitim gördükleri okuldan "Öğrenim Belgesi" alması gerekmektedir. Pek çok öğrenci öğrenim belgesi'nin ne olduğunu ve nerelerde kullanıldığını merak ediyor. Öğrenciler tarafından en çok ihtiyacı olan belgelerden biridir. Öğrenim belgesinin diğer bir adı da öğrenci belgesidir. Öğrenci'nin bir eğitim kurumuna bağlı olduğunu ispatlayan bir belgedir. Günümüzde öğrenim belgesini kullanan en çok üniversite öğrencileridir. Çünkü; staj başvurusu, iş başvurusu ve askerlik gibi resmi işlemler için öğrenci olduğunuzun ispatı istenmektedir. Peki, öğrenim belgesi nereden alınır? sorusunu da her öğrenci merak etmektedir.

E-devletten Öğrenim Belgesi Alma İçin İşlemler Neler?

Öncelikle öğrenim belgesini almak için eğitim gördüğünüz okulun öğrenci işlerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Aynı zamanda https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak E-Devlet sitesi üzerinden öğrenciler öğrenim belgesine "Yazdır" aracılığı ile sahip olabilir. Ancak E-Devlet' e kayıtlı değilseniz öncelikle PTT'den E-Devlet üyeliği için şifre almanız gerekmektedir. Ardından T.C kimlik numaranız ile şifrenizi oluşturarak kişisel bilgilerinizi doldurmalısınız. Üyeliğinizi tamamladıktan sonra E-Devlet' in arama motoruna "Öğrenim Belgesi" veya "Öğrenci Belgesi" yazarak belgenize ulaşabilirsiniz.

Öğrenim Belgesi Nerelerde Kullanılır?

Öncelikle eğitim gören öğrenciler öğrenim belgesini birçok alanda kullanabilir. Örneğin; iş başvurusunda, staj başvurusunda ve burs başvurusu için gereklidir. Ayrıca halk otobüsü (paralı), belediye otobüsü ve metrobüs’ü indirimli kullanmak isteyen öğrencilerin başvuru yapması için gerekli bir belgedir.

İŞİN OLSA