Kadıköy-Kartal metro hattında "bomba şakası" yaparak paniğe neden oldular. Bomba şakası pahalıya mal oldu. 3 genç hakkındaki soruşturma tamamlandı.


Kadıköy-Kartal metro hattında "bomba şakası" yaparak paniğe neden olan 18 yaşından küçük lise öğrencisi 3 genç hakkındaki soruşturma tamamlandı. 3 genç hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından toplamda 2'şer yıldan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 4 Mart tarihinde 3 gencin Kadıköy merkezden Kartal istikametine giden 8 nolu metro trenine bindikleri anlatıldı. Çocuklardan M.O.Ö.'nün yanında taşıdığı çantada okula ait 3 adet basketboltopunun olduğu belirtilen iddianamede, metronun Ünalan istasyonuna gelmeden çocukların aralarında plan yaptıkları belirtildi. Plan gereği Ünalan durağında inen M.O.Ö'nün metronun kapısı kapanmadan önce elindeki çantayı "Allahu ekber" diyerek vagon içerisine fırlattığı ve metroya binmeden peronda yoluna devam ettiği ifade edildi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Olay nedeniyle metroda bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandığı aktarılan iddianamede, yolcuların park halindeki ön vagonlara doğru kaçmaya başladıkları ve bu sırada metronun hareket ederek Göztepe İstasyonu'nunda durduğu belirtildi. Metro içinde bulunan sivil polislerce diğer çocuklar Y.K. ve A.Y.'nin güvenlik güçlerine teslim edildiği anlatılan iddianamede, olay nedeniyle seferdeki 15 araçta toplamda 51 dakika, olayın gerçekleştiği trende ise 6 dakikalık gecikme yaşandığı vurgulandı.

4'ER YIL 8'ER AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kadıköy-Kartal Metro hattı Göztepe İstasyon Amiri ile İstanbul Ulaşım Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin çocuklardan şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, M.O.Ö., Y.K. ve A.Y.'nin "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 2'şer yıldan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezası istendi. İddianame, gönderildiği Çocuk Ceza Mahkemesince kabul edildi, çocukların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Editör: TE Bilisim