Staj ile ayda 4 Bin 500 Tl almak isteyen üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi.

Üniversite öğrencileri yaz aynın gelemsi ile öğrenimlerinde ara tatile girdiler. Buna göre bir çok öğrenci iş arayışına girerek, iş aramaya başladı. İŞKUR üzerinden özel firmalara 50 Bin civarında personel alımı deam ediyor. Dİğer yandan öğrencilik hayatı devam eden öğrencilere İŞKUR tarafından yayımlanan stajyer ilanlarına göre yüksek maaş ile birlikte yaz dönemi için iş sağlanacağı açıklandı. Bu işler ile birlikte gerçek iş hayatına girerek deneyim kazanacak olan öğrenciler için belirlenen genel başvuru şartları ve özel başvuru şartları stajyer alımları için önemli olduğu bilinmektedir.

DETAYLAR;

Üniversite öğrencilerinin yaz ayına girmesiyle birlikte okumuş oldukları bölümler için stajyer arayışına girdiklerinden ötürü devlet tarafından öğrencilere okumuş oldukları alanlarda iş bulma fırsatı sağlanmaktadır. Özellikle de devlete bağlı kamu kurumları bünyesinde birçok staj kontenjanı şimdiden dolmuş olsa da adaylar okudukları bölümlere okullara güvenerek staj anlamında iş başvurulara yönelmiş bir şekilde bulunmaktadır.  Özellikle de devlet tarafından belirlenen ve yaklaşık olarak 4.500 Tl maaş olan bir yerde staj yapacak öğrenciler için belirlenen başvuru şartları ve başvuru süresi devam etmektedir.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK;

Kamu kurumları tarafından belirlenen staj yerleri için adayların kontenjan yapması gereken yerler şu şekildedir; “ TÜBİTAK, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Fen Bilimleri Enstitüsünde kabul edilen öğrenciler için yaklaşık olarak 4 bin 500 lira maaş ile stajın başlanacağı açıklandı.  Yapılacak olan başvurularda başvuru şartlarının çok önemli olduğu belirtilmiştir.

ŞARTLAR;

 Yaz dönemi için başvuru yapacak olan öğrenciler için belirlenen başvuru şartları şu şekildedir; “ T.C. vatandaşı olmak, istenilen bölümden mezun olmak, belirlenen özel şartlara uyum sağlamak, adayların sağlıklı bir şekilde çalıştığını raporlaması, kamu haklarının saklı olması” adaylardan istenilen şartlardandır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim