Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünde 5 bin personel alımı yapılacak. 11 Mayıs tarihinde yapılan açıklamada; OGM'nin personel ihtiyacının giderilmesi için 5 bin memur alımı yapılacağı ifade edildi. Bu alımlardan 2 Bin 700 kişi orman muhafaza memuru, 1.200 kişi ise mühendis kadrosunda olacağı belirtildi. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda mülakat ise alımların gerçekleşeceği belli oldu. Buna göre alımlarda uygulanacak olan mülakat için, gerek adaylar tarafından gerekse mecliste milletvekilleri tarafından yoğun bir şekilde tepkiler geliyor.

5 BİN PERSONEL ALIMI MÜLAKAT İLE YAPILACAK;

Kahramanmaraş Milletvekili Sefa Aycan, yaptığı açıklamalarda mülakat sisteminin olmasının yanlış olduğunu ifade etti. Bilindiği gibi Tarım ve Orman Bakanlığına yapılacak personel alımları için uzun zamandır alım yapılması bekleniyor. Buna karşın adaylar alımlarda mülakat engeline takılmak istememekteler.

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜLAKAT YAPMAYACAK;

Sağlık Bakanlığına gerçekleşecek olan personel alımlarında mülakat uygulanmayacağı açıklandı. 12 bin sağlık personel alımları için Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda mülakat olmayacağı ifade edildi. Adaylar aynı uygulamayı OGM 5 bin memur alımında da uygulanmasını istemekteler. KPSS puanı ile başvuru yapacak olan alan adaylar mülakat sınavlarında şeffaf bir sistemin olmasını istemekteler. OGM personel alımları ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

OGM 5 Bin personel alımı mülakat sistemi ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirisiniz.

Editör: TE Bilisim