Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayılarındaki artışlar azalmaya devam ediyor.  6 ve 7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 15 ildeki sokağa çıkma yasağı son dakika kararıyla kaldırıldı. ilk olarak Çin'in wuhan  kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs covid 19  Türkiye'de de 11 Mart tarihinden görülmeye başlandı. Vaka sayılarındaki azalış ve iyileşme oranındaki artış Türkiye'deki normalleşme adımlarının 11 Mayıs itibariyle başlamasını sağladı. Bazı il ve ilçelerdeki vaka sayılarındaki düşüşler kurallara  uyulması ile sağlandı. Türkiye genelindeki hiç vaka görülmeyen bir İlçe olan Diyarbakır'a bağlı Kocabey ilçesinde bugün itibariyle yeni bir vaka tespit edildi ilçede askere göndermek üzere İstanbul’dan Kocabey ilçesine gelen asker adayı gencin covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 70 kişi daha Karantina altına alındı.

200 KİŞİNİN TEDAVİSİ HASTANEDE 350 KİŞİ EVDE KARANTİNADA;

Diyarbakır ilinde son 6  günündeki vaka sayıları şaşkınlar neden oluyor. Diyarbakır’da son 1 hafta içerisinde vaka sayısı 550 olduğu ve bu hastalardan 200 kişinin hastanede tedavileri devam ettiği 350 kişinin ise evde Karantina altına alındığı ifade ediliyor.

6 Haziran 2020 tarihi itibariyle Türkiye günlük koronavirüs vaka tablosuna göre 21 kişi vefat etti 164 bin 218 toplam vaka sayısı olarak açıklanırken toplamda can kaybı 4669 oldu. 11 Mart tarihinden itibaren bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 135 bin 322 olarak açıklandı.