Özgecan Aslan’ı kaçırıp, vahşice katleden 26 yaşındaki Suphi Altındöken,eşinin açmış olduğu boşanma davasıyla resmen boşandı.Neslihan Altındöken, Özgecan Aslan'ın katil zanlısı eşi Suphi Altındöken'i boşadı.Bir çocukları olan çift için mahkeme velayeti anneye verdi.Ayrıca çocuğun soyadının değiştirilmesi için dava açılacak.


Altındöken’in kaçırıp evlendiği ve şiddet uyguladığı 24 yaşındaki eşi Neslihan Altındöken’in, açmış olduğu boşanma davası sonuçlandı. Mahkeme, taraftarların boşanmasına karar verirken, çiftin 5 yaşındaki oğlu C.A. Altındöken’in velayetini de annesine verdi, babanın da oğlu ile ‘kişisel ilişki’ kurmasını yasakladı. Genç kadın, şimdi de çocuğunun soyadını değiştirmek için dava açmaya hazırlanıyor.
 
Mersin’de kaçırdığı üniversite öğrencisini babası ve arkadaşının da yardımıyla vahşice katleden 26 yaşındaki Suphi Altındöken’e ilk ceza, ailesinden geldi. Altındöken ile kaçarak evlenen, ancak düğünü olaylı geçtiği gibi evliliğinin ikinci gününden itibaren şiddet gören 24 yaşındaki Neslihan Altındöken’in açtığı boşanma davası sonuçlandı. Mahkeme çifti boşarken, 5 yaşındaki C.A. Altındöken’in velayetini annesine verip, babanın da oğlu ile ‘kişisel ilişki’ kurmasını yasakladı. Genç kadın, şimdi de oğlunun soyadını değiştirecek.
 
DÜĞÜNÜ DE OLAYLI GEÇTİ

Üniversite mezunuydu, ailesinin tüm karşı çıkmasına rağmen, gönlünü kaptırdığı adamla evlenmek istiyordu. Öyle de yaptı. 24 yaşındaki Neslihan Altındöken’in kaçarak yaptığı evlilik, daha ilk günlerinde ona hayatı adeta zindan etti. Düğünü bile olaylı geçen Altındöken, henüz evliliklerinin ikinci gününde 26 yaşındaki eşi Suphi Altındöken’in şiddetini maruz kaldı. 6 yıllık evliliklerinde eşine tam 3 kez boşanma davası açtı ama her seferinde aldığı ‘ölüm tehdidi’ ile bu davalardan vazgeçti genç kadın.
‘ÖLÜM TEHDİDİ’ ALIYORDU

Her ne kadar eşinden kaçıp, ayrı evlerde yaşamaya başlasa da genç kadın, tehditlere boyun eğip boşanma davasından vazgeçtiği gibi eve de geri döndü. Neslihan Altındöken, hem kendi yaşamından, hem de henüz 5 yaşındaki oğlu C.A. Altındöken’in geleceğinden endişe duyarken, 11 Şubat 2015’te Türkiye’yi sarsan ve adeta yasa boğan o vahşet yaşandı. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde minibüs şoförü olan Suphi Altındöken’in tecavüz girişiminin ardından, bilekleri kesilip yakılarak öldürüldü.
 
TÜRKİYE’Yİ SARSAN VAHŞET

Türkiye’de büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili olarak katil zanlısı Suphi Altındöken ile birlikte 50 yaşındaki babası Nemettin Altındöken ve 25 yaşındaki arkadaşı Fatih Gökçe tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Cumhuriyet Savcısı, her 3 şüpheli hakkında da ‘ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemiyle Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı ve o dava 12 Haziran itibariyle görülmeye başlandı. Dava süreci devam ederken, Suphi Altındöken’in eşi Neslihan Altındöken de boşanma davası açtı.
 
OĞLUYLA ‘KİŞİSEL İLİŞKİ’ KURAMAYACAK

Adana 1. Aile Mahkemesi’nde 30 Mart 2015 tarihinde başlayan ‘boşanma davası’ ise, önceki gün sonuçlandı. Mahkeme, tarafların boşanmasına karar verirken, çiftin 5 yaşındaki oğlu C.A. Altındöken’in de velayetini annesine verdi. Davada ayrıca şu anda cezaevinde olan Suphi Altındöken’in oğlu ile ‘kişisel ilişki’ kurması da yasaklandı. Bu duruma da; “davalının işlediği iddia edilen bir suçtan halen cezaevinde tutuklu olması nedeniyle çocuğun olumsuz yönde etkilenmemesi” gerekçe gösterildi.
 
OĞLUNUN SOYADINI DEĞİŞTİRECEK

Adana 1. Aile Mahkemesi, gerekçeli kararını 15 gün içerisinde açıklayacak. Söz konusu kararın ardından adeta mutluluktan havalara uçan Neslihan Altındöken’in, bu gelişmeyi kutlamak istediği, sevdikleri ve yakın akrabalarıyla da küçük bir kutlama yaptığı öğrenildi. Genç kadının, mahkemenin gerekçeli kararını açıklamasının ardından da bu kez, oğlunun soyadını değiştirmek için yargıya başvuracağı bildirildi. Neslihan Altındöken’in oğluna da kendi kızlık soyadını vereceği belirtildi.
 
MAHKEME BİR ÇOCUĞU KORUDU

Altındöken’in avukatı Ebru Çatıkkaş, mahkeme kararını gazetecilere değerlendirdi. Çatıkkaş, “Mahkemenin vermiş olduğu karar, bizim için önemli bir başarı. Ayrıca bu, arkasında durup, büyük mücadeleler verdiğimiz kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı ‘iyi hal indirimi’ne de örnek olabilecek bir karar. ‘Özgecan Aslan Olayı’, topluma mal olan ve herkesin vicdanını sızlatan bir olay. Mahkeme, burada bir çocuğu koruyarak çok güzel bir karar verdi. Umarım bu karar, diğer mağdur kadınlar için de örnek olur” dedi.
 
KARAR ‘ÖZGECAN DAVASI’NI DA ETKİLEYECEK

Boşanma davası sürecinde kendisinin de mağdur olduğu gibi ölümle tehdit edildiğini hatırlatan Çatıkkaş, “Bu yöndeki tehditler de hala devam ediyor ve artacaktır da. Çünkü tehdidin sebebi; ‘ailemi yıkma’ yönündeydi. Dava devam ediyor, ancak karşı tarafın talebi ile ‘gizlilik kararı’ alındı” ifadesini kullandı. Adana 1. Aile Mahkemesi’nin açıklayacağı gerekçeli kararı da, ‘Özgecan Aslan Davası’na ait dosyalara ekleyeceklerini açıklayan Çatıkkaş, bu davada da mahkemenin en ağır cezayı vereceğine inandıklarını söyledi.