2019 yılı kamu kurumu memur alım ilanları kapsamında beklenen personel alım ilanlarından bir tanesi de İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personel alımlarıdır.

2018 yılında KPSS'den (Kamu Personeli Seçme Puanı) yeterli düzeyde puan alan adayların gözleri kamu kurumlarından gelecek alımlara çevrilirken NVİ 5 bin memur alım ilanları açıklanmadı. Lisans mezunu adaylar için geçtiğimiz günlerde genel yetenek ve genel kültür oturumları ile Kpss A grubu oturumları gerçekleşti. Buna göre sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni puanlar kullanılacak. Ayrıca nüfus müdürlüklerinde artan iş yükü nedeniyle e-nüfus sendikası genel başkanı Ali Kart yeni personel atamalarının şart olduğu ifadelerini kullanmıştı. Kamu kurumlarında beklenen ilanlar şu şekilde;

PTT 5 bin personel alımı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP, işçi ve personel kadrolarında 4 Bin 321 personel alımları gelmekte. Diğer bir alım ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü taşra birimlerine 5 bin personel alımları gelmektedir. NVİ memur alımında beklenen başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Eğitim şartlarında en az ön lisans mezunu olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunda belirtilen 48/a bendindeki genel şartları taşımak, kamu haklarından mahrum olmamak, yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olmak, kpss puan türlerinden en az 60 ve üzeri puan almış olmak, kpss sıralamasından 5 katı kadar aday sıralamasında olarak sözlü sınavlardan başarılı olmak, açıklanacak olan genel ve özel diğer şartları taşımak gerekli olacaktır. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim