Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş sıklıkla basın mensuplarına gündem hakkında açıklamalar yapmakta olup bugün yeni bir açıklama daha yaptı. Çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler konusunu değerlendiren Numan Kurtulmuş yeni çıkan KHK kararı ile bugün 367 kamu personelinin ihraç edildiğini belirterek daha önceden meslekten uzaklaştırılmış ancak haklarında yapılan soruşturmaların temiz çıkması ile 124 kamu görevlisinin tekrar mesleğine iade edildiğini ifade etti. Bu açıklamaların ardından şu aralar gündemde en fazla konuşulmakta olan taşeron işçilere kadro verilmesi ve emeklilere promosyon ödemesi hakkında da açıklama yaptı.

Taşeron ve Promosyon Açıklaması

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın mensupları ile yaptığı görüşmesinde öncelikle taşeron işçilere kadro verilmesi hakkında düzenlenmekte olan taşeron yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Şu an için taşeron yasasının bitmediğini ancak çalışmaların devam ettiğini ve çalışmaların sona ermesi ile bu konu hakkında net bir açıklamanın yapılacağını duyurdu.

Yine ülkemizde bulunan 11 milyondan fazla emeklinin beklediği promosyon ödemesi hakkında da açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş özel bankalar ile promosyon ödemesi hakkında görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. 
Referandum hakkında da açıklamalar yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş anayasa değişiklikleri hakkında mecliste yapılan görüşmelerin sona erdiğini ifade ederek artık sözün yapılacak olan referandum da halkın olduğunu belirtti.