Ülkemizde bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bazı işlemlerinde nüfus müdürlüklerine verilmesinden sonra vatandaşlar yoğun olarak müdürlüklere akın etmeye başladı. Türkiye'de korona virüsünün artmasının üzerine İçişleri Bakanlığı konu hakkında Sağlık Bakanlığı ile görüşerek gerekli bilgileri aldı ve Nüfus Müdürlüklerinin randevusuz olarak çalışmamasını uygun buldu. Nüfus Müdürlüklerinde işlemi olanların artık randevu almadan işlemleri hiçbir şubede gerçekleştirilmeyecektir.

Randevu Süreleri 30 Dakika Olacak

Türkiye'de korona virüsü olmadan önce randevu süreleri kişi başı 8 dakikaydı. Yani vatandaşlar bir saat içerisinde 6 - 7 farklı zaman dilimine randevu alabilmekteydi. Ancak bu süre düşürülerek 30 dakikada bire indirildi. Yani saat başı sadece 2 kişiye işlem yapılması kararı alındı. Türkiye'de günlük taleplerin 120 binden 40 bine kadar düştüğü belirtildi. Korona virüsü sebebi ile Nüfus Müdürlükleri de boşaldı fakat olası bir kalabalığın randevu sistemi ile önüne geçilmesi bekleniyor.

Nüfus Müdürlüğü Duyurdu

 "Randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alınan T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında randevulu işlem süresi 8 dakikadan 30 dakikaya çıkarılmıştır. 18 Mart 2020 tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatları randevusuz olarak alınmayacaktır. Randevu süresinde yapılan düzenleme sonucunda tüm Türkiye'deki günlük ortalama 120 bin olan başvuru sayısı 40 bine düşmüştür" açıklaması Nüfus Müdürlüğü tarafından resmi bilgi olarak paylaşılmış olup kişilerin Nüfus Müdürlüklerine gitmeden önce bu bilgiyi okuması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim