Ülkemizde bilindiği üzere ehliyet, kimlik kartı, pasaport vb. gibi bir çok işlem İçişleri Bakanlığı kararı neticesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne aktarıldı. Önceden Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile alınan hizmetler şimdi Nüfus ve Vatandaşlar İşleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile verilmektedir. Peki ehliyet randevusu, T.C. kimlik kartı randevusu nasıl alınır? Pasaport işlemleri, adres kayıt işlemleri, yeni doğan çocuğu kayıt ettirme işlemleri, TCKK'ya sürücü belgesi ekleme işlemleri ve diğer nüfus işlemleri için  randevu almanın nasıl yapıldığını açıklıyoruz?

Nüfus Randevu Alma

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden randevu almanın nasıl yapıldığını sıralı bir şekilde hemen aşağıda sizler için ekliyoruz.

1-) https://randevu.nvi.gov.tr/ sitesine giriş yapınız. Girdiğinizde karşınıza bir ekran çıkacak ve bu ekrandan ne için randevu almak istediğiniz sorulacaktır. Ehliyet, kimlik kartı, pasaport vb. olanlardan size uygun olanını seçiniz.

2-) Çıkan uyarıya kabul ediyorum butonuna basınız.

3-) Karşınıza bir form çıkacaktır. Bu formu kendi bilgilerinize göre eksiksiz bir şekilde doldurunuz.

4-) Gelen ekrandan randevu alacağınız il, ilçe ve nüfus müdürlüğü seçimi yapınız. 

5-) Kendiniz, anneniz, babanız, çocuğunuz kimler için randevu almak istediğiniz seçiniz.

6-) Seçimden sonra ilgili alana HES kodlarınızı yazınız.

7-) Saat seçiniz ve işlemleri kayıt ediniz.

Bu adımları uyguladığınızda randevu işlemleriniz gerçekleşmiş olacaktır. Şimdi almış olduğunuz randevu ve geldiyse kodu ile ilgili gün, saatte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gidiniz. Burada ek olarak kiosk cihazına T.C. kimlik numaranızı yazmanız ve sıra almanız gerekmektedir. Sıra numarasının ileri ya da geri olmasının hiçbir önemi yoktur çünkü randevu saatiniz geldiğinde direkt olarak sizin sıra numaranız yanmaktadır.