Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bu sorunun cevabı henüz netlik kazanmadı. Günlük Koronavirüs tablosunda vakaların artış hızı düşmesi ile iyileşen oranlarının artması normalleşme ne zaman gelecek sorusunu ve açıklanacak olan normalleşme takvimini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı. 65 yaş üstüne günlük 1-2 saat sokağa çıkma izini gelebilir. Diğer yandan, kabine toplantısında bazı kararların alınarak açıklanacağı ifade edildi.

NORMALLEŞME TAKVİMİ HAZIRMI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın çalışanın son halini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmak üzere olduğu ifade edildi. Son karar pazartesi günü kabine toplantısında verilecek.

65 YAŞ ÜSTÜNE İYİ HABER VERİLEBİLİR;

20 yaş altına sokağa çıkma yasağının esnetilmesi şuanda gündemde olmadığı ifade edildi. 65 yaş üstü vatandaşların 45 gündür evden çıkmadıklarını ve kuralara riayet ettiklerini 7 milyon 65 yaş sütü vatandaş için Bilim Kurulu toplantısı değerlendirilmesine göre pazartesi günü kabine toplantısında günde 1-2 saat izin verilmesi gündeme gelebilir.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA İHTİMALİ VAR;

Sorulan sorulardan bir tanesi de Ramazan bayramında sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde oldu. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ihtimal dahilinde fakat 3 haftada salgının seyrine göre belirleneceği ifade edildi. Bilim Kurulu önerine göre karar verilecek.

Editör: TE Bilisim