Normalleşme Sürecinin 30 İldenbaşalması bekleniyoré

Koronavirüs vaka sayısının azaldığı ve tamamen bittiği illerde normalleşme sürecine gidilebilecek. İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 31 Büyükşehirlere giriş çıkışlara kısıtlamalar getirildi. Hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulaması da devam ediyor. Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak henüz bu konuda resmi bir açıklama bulunmasa da Gazeteci Abdülkadir Selvi 18 Mart tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında belli olacağını açıkladı.

Normalleşme takvimi tamamlanması ile netlik kazanması sonrası bazı illerde alınan tedbirler için adımlar alınacak. Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında oluşturulan komisyon takvim üzerindeki çalışmalarını devam ettirdiği ve virüsün bulaşma riskinin azalacağı illerden başlanması düşünüyor. Son günlerde vaka sayılarındaki düşüşlerin İstanbul’daki vakaların kontrol altına alınması ile oluştuğu ifade ediliyor. Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda yürütülen Normalleşme takviminin tamamlanmasının ardından Başkan Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

KORONAVİRÜS VAKASININ AZ OLDUĞU İLLER HANGİLERİ!

Sağlık Bakanlığı yakın bir tarihte il bazındaki vaka sayılarını açıklamasa da Pozitif vaka sayısının az olduğu illerde Mersin, Tunceli, Kütahya, Bilecik, Bolu, Bartın, Aksaray, Elazığ, Niğde,  Burdur, Batman illeri olduğu tahmin ediliyor. Tunceli ilinde görülen 8 vakanın da iyileşmesinin ardından bir gün sonra 1 pozitif vaka da çıktı. Valilik ek tedbirler hayata geçirdi.

VAKA SAYISININ EN ÇOK OLDUĞU İLLER;

Vakaların yüzde 65’i İstanbul ilinden geldiği ifade edildi. Diğer illerde İzmir, Ankara,i Konya, Kocaeli, Isparta, Sakarya, Adana, Bursa, Samsun illeri vakalarda en üst sıralarda bulunan bazı iller olarak belirtiliyor. En çok vefatın yaşandığı illerde ise İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara Konya bulunuyor.

Editör: TE Bilisim