Ülkemizde bilindiği üzere 20 yaşına gelmiş ve sağlığı yerinde olan tüm erkek bireyler asker altına alınmaktadır. Ancak ülkemizde meydana gelen corona virüsü sebebi ile bir çok kişi askerlik ertelendi mi, Nisan ve Mayıs ayı celp tarihleri ertelenecek mi sorularını aratmaya devam ediyor. Peki askerlik ertelendi mi? Nisan ile Mayıs ayında askere gidecek olanların askerlik işlemleri celp ve sevk tarihleri ileri bir tarihe ertelenecek mi? Şehirlere giriş ve çıkışlar da yasaklandığından dolayı nasıl bir yol izlenecek?

31 ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞ YOK

Şu anda 31 şehre giriş çıkış yok ancak bu şehirlerden farklı bir şehre gidebilmek için vatandaşların Valiliklere gitmesi ve durumlarını izah ettikten sonra seyahat belgeleri almaları gerekmektedir. Peki askerleri bu belgeyi alması gerekiyor mu? Askerlik işlemleri ertelenecek mi?

OTOBÜS ve UÇAK YOK

Nisan ile Mayıs ayında askerlik celp ve sevk tarihleri ertelendi mi bilinmiyor ancak uçakı ile otobüslerin kaldırılmasından dolayı eğer askerlik işlemleri ertelenmezse bu kişilerin askerlik yerlerine nasıl teslim olacağı bilinmediği gibi celp ve sevk tarihlerinin açıklanmasından sonra valiliklerde alınacak olan seyehat belgesi için Valilik binalarındaki dolulukların nasıl önüne geçileceği bilinmiyor. MSB'den yakın zamanda açıklama yapılması ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim